250 ml
- svetle, zlato-rumene barve
- brez alergenov in aditivov
- alternativa sladkorju
Vsebina: 250 ml
-20%
250 ml
Izbrano: 1 x 250 ml
Cena paketa: /
Dobroimetje
Z nakupom pridobite 0.11 €
Ugodnosti
Brezplačna dostava nad 35 €
Načini plačila
Načini plačila
Cena dostave
DPD, GLS ali Pošta Slovenije
Brez alergenov
Brez aditivov
Brez GSO
Sladkor je nepogrešljiv del sodobne prehrane. Dodajamo ga v kavo, čaj, sladice, pekovske izdelke, napitke in celo v omake ter marinade. Kljub široki uporabi v vsakdanjem življenju, pa njegova pretirana prisotnost prinaša številne negativne učinke za telo.
Zato je smiselno zmanjšati vnos sladkorja na vsakodnevni ravni in poiskati alternative. Ena izmed najbolj priljubljenih je agavin sirup, ki je sicer bolj sladek od navadnega sladkorja, a to samo pomeni, da ga uporabimo v manjših količinah, s čimer zmanjšamo skupni vnos kalorij.
Sirup se pridobiva iz agavinega soka iz rastline agava (Agave salmiana), ki je avtohtona v Mehiki. Sok je filtriran, hidroliziran in nato še zgoščen, rezultat pa je še vedno tekoč sirup z visoko vsebnostjo sadnega sladkorja fruktoze.
Način predelave vpliva tudi na barvo sirupa – svetla, zlato-rumena barva pomeni, da je manj intenzivnega okusa, zaradi česar ne vpliva na okus jedi in pijač, katerim ga dodajamo.
Agavin sirup se ponaša z nizkim glikemičnim indeksom, kar pomeni, da povzroča počasnejše in enakomernejše povišanje krvnega sladkorja. To je še posebej koristno za športnike in osebe, ki želijo ohraniti stabilno raven energije skozi ves dan.
Je manj predelan kot beli sladkor, kar pomeni, da ohranja več naravnih sestavin in hranil. Njegova vsestranskost omogoča uporabo v različnih jedeh in napitkih. Se hitro topi, poleg tega se enostavno meša z drugimi sestavinami.
Sirup iz agave je prav tako brez alergenov, aditivov in gensko spremenjenih organizmov (GSO), zaradi česar je idealna izbira za vse, ki iščejo naravno in čisto sladilo.
Agavin sirup iz ekološke pridelave se pridobiva v Mehiki, ki je avtohtona država agave in predstavlja optimalne pogoje za njeno rast.
Sirup brez umetnih dodatkov je popona alternativa navadnemu sladkorju – ker ga dodamo manj kot sladkorja, zmanjšamo skupni vnos kalorij.
Primeren je za sladkanje toplih in hladnih jedi, pijač, za peko slaščic, kot preliv za solate, dodatek muslijem in še mnogo več.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1254 kJ / 296 kcal |
Maščobe | 0 g |
- od tega nasičene maščobe | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 71 g |
- od tega sladkorji | 69 g |
Prehranske vlaknine | 5,8 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0,05 g |
Vrednosti lahko variirajo zaradi sestavin naravnega izvora.
Sestavine: 100 % agavin sirup* (Agave salmiana).
*Iz certificirane ekološke pridelave. Kmetijstvo izven EU. DE-OKO-006.
Poreklo: Mehika
Neto količina: 250 ml
Priporočena uporaba: kot nadomestek sladkorja pri pripravi sladic ali kot poljuben dodatek jedem ali napitkom (za sladkanje čaja, kave, smoothijev …).
V receptih nadomestite potrebno količino sladkorja s tremi četrtinami količine sirupa in sorazmerno zmanjšajte količino potrebne tekočine.
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.
Zaradi naravnih sestavin se lahko barva, vonj in okus posameznih serij razlikujejo. To ne vpliva na kakovost in učinkovitost izdelka. Embalažo po vsaki uporabi dobro zaprite, da preprečite onesnaženje izdelka.
Shranjevati na suhem in hladnem, zaščiteno pred neposredno svetlobo.